Процес на производствена линија за рециклирање и чистење на снегулки од миленичиња

- 2021-04-28-

Научното име на домашно милениче е полиестер, што е кристална термопластична смола. Рециклирањето на отпадни миленици директно влијае на развојот на индустријата.


Во Кина, пластиките за миленичиња главно се користат за производство на филмови, шишиња и сл. Со зголемената потрошувачка на шишиња за миленичиња, неговото рециклирање станува сè поважно.


На квалитетот на рециклирање на шишиња за миленичиња влијаат два фактори: едниот е сортирање, а другиот за чистење.


Подредувањето е да се оддели ПВЦ допинг во шишиња за миленичиња, други полимерни шишиња и шишиња во боја. Многу домашни фабрики користат рачно сортирање. Во Европа и Америка, опремата за сортирање е попопуларна.


Линијата за чистење на снегулки од шишиња за миленичиња општо вклучува дел пред миење, дел за перење, дел за плакнење и други процеси


Дел пред миење: Користете вода за да ги отстраните абразивните загадувачи на површината на материјалот. Водата што се користи во овој дел доаѓа од процесот на чистење, во спротивно водата ќе се испушта како отпадна вода

По делот за пред миење, лепилото за лепило започна да се топи и ПВЦ шишето почна да бледнее.


Делот за чистење снегулки од шише за миленичиња: преостанатиот лепак и другите загадувачи може да се одделат со резервоари за чистење, хоризонтални сепаратори и друга опрема. Во исто време, во процесот на чистење, може да се избере континуирано или наизменично чистење во зависност од тоа дали содржината на нечистотија на материјалот е униформа.


Процес на плакнење: Може да оддели полимери со различна густина и повторно да ја исчисти супстанцијата и да ја балансира вредноста на pH.


Под нормални околности, по вакво висококвалитетно чистење, содржината на разни нечистотии се контролира на околу 22 часот.