Одржување на дробилка за пластика

- 2021-04-28-

Дробилка на материјали, како што подразбира и името, е дробилката за дробење на пластични материјали. Кога машината за вбризгување или гранулаторот произведува суровини, неисправните производи и произведените материјали за прскање можат навремено да се стават во машинската страна пластична дробилка. Откако мелењето е во ред, дробење се чува чисто и суво, и се поставува „пропорционалниот вентил на дождовниот материјал“ Во случај на односот, суровините и млазницата се кршат, се мешаат, се обликуваат за да се создадат добри производи и се рециклираат.

Придобивките вклучуваат заштеда на трошоци и материјал, автоматско подобрување во управувањето со процесите, квази без екипаж работилници, подобрена конкурентност и еколошки производствени активности.


Одржување и одржување на дробилка за пластика
1. Пластичното дробење треба да се стави во вентилирана положба за да се осигура дека работната топлина на моторот се расфрла и го продолжува неговиот век на траење.
2. Масло за подмачкување треба редовно да се додава во лежиштата за да се обезбеди подмачкување помеѓу лежиштата.
3. Редовно проверувајте ги завртките на алатот. Откако ќе го користите новиот пластичен дробилката 1 час, користете алатки за да ги затегнете завртките на подвижниот нож и фиксираниот нож за да ја зајакнете фиксацијата помеѓу сечилото и држачот за нож.
4. За да се обезбеди острина на алатот за сечење, алатот треба често да се проверува за да се обезбеди нејзината острина и да се намалат непотребните оштетувања на другите делови предизвикани од тапото сечило.
5. При промена на секачот, јазот помеѓу подвижниот нож и фиксираниот нож е подобар 0,8 мм за дробилки над 20 КС и подобар е 0,5 мм за дробилки под 20 КС. Потенкиот рециклиран материјал, јазот може соодветно да се прилагоди.
6. Пред вториот почеток, преостанатите остатоци во просторијата за машини треба да се отстранат за да се намали отпорноста на стартување. Покривот за инерција и капакот на макарата треба редовно да се отвораат, а излезот од пепелта под прирабницата треба да се отстрани. Прашокот се испушта од комората за пластично дробење. Лежишта за ротирачко вратило.
7. Машината треба да биде добро заземјена.
8. Редовно проверувајте дали ременот на пластичната дробилка е опуштен и прилагодете го на време.