Карактеристики на машината за сушење пластика

- 2021-04-29-

Машината за пластично сушење користи завртка, потиснување, одвојување и одводнување, автоматско напојување, празнење е завршено едновремено, а материјалот на листот е повеќе од 1 тон. Особено, неговата единствена функција за автоматско напојување и празнење ја надминува потребата за рачно празнење и рачно празнење на традиционалните центрифуги. Недостатоците на рачно празнење се погодни и брзи, во голема мера заштедуваат работна сила и ја подобруваат ефикасноста на работата. Во моментов е најдобрата домашна опрема.


1. Површината за контакт на суровината е цел дизајн од не'рѓосувачки челик;

2. Алуминиумска обвивка со прецизна фрлање на умре, мазна површина, добри перформанси на топлинска изолација;

3. Тивок вентилатор, изборен филтер за воздух за да се обезбеди чистота на суровините;

4. И телото на цевката и основата на машината се опремени со прозорци за гледање, кои можат директно да ги набудуваат внатрешните суровини;

5. Закривениот дизајн на електричниот цилиндар за греење избегнува горење предизвикано од акумулација на прашина од суровина;

6. Пропорционалното отстапување кое покажува регулатор на температура се користи за прецизно контролирање на температурата